Už hrozně moc dlouho se chystám na nějaký výtvor, kde se objeví kombinace čokolády s růžovým pepřem, zázvorem nebo solí. No...ještě na to nějak nedozrál čas (nebo strávníci), tak nakonec vždycky skončím u osvědčené klasiky - čokoláda s chilli. Není to nic převratného ani objevného, ale zato je to prostě děsně dobrý. Tu kombinaci sladkého začátku, který nakonec vybouchne v příjemnou pálivost, nám ti jihoameričani prostě dobře vymysleli.
Vždycky mám pocit, že sladko-hořko-pálivá kombinace je spíš pánská záležitost (a taky proto jsou tentokrát kapkejky doladěné mo-kníry), ale v mém okolí jsou na ni zatíženy spíš ženy. A co vy a čokoláda s chilli?
(Jo a o mé oblibě čokochilli kombinace se můžete přesvědčit i u receptu na čokolanýže.)
O čokochilli kapkejky si tentokrát řekli pánové z liberecké Small Change Coffee, takže jsem pekla večer a neměla v plánu fotit, což se ale změnilo po ochutnání kousku korpusu (ten znám) a hlavně krému. Takže jsem nakonec fotila v naší tmavé kuchyni a s absolutní neschopností pracovat se světlem. Fotky tedy omluvte, nějak se mi teď daří čím dál hůř.
A ještě něž se dostanu k receptu, tak musím přiznat kredit za recept skvělé Petře z blogu Kitchen and the City, objevila jsem ho ve výzvě v Gurmetu jako korpus k schwarzwaldskému dortu. A už ho nedám, je boží.