čtvrtek 13. února 2014

Kupuju zajíce v pytli...ehm...krabici!

Poslední dobou se celkem rozjelo nakupování tzv. boxů, které si objednáte, jednou za měsíc vám přijde krabice a v ní zboží alespoň v takové hodnotě, kolik jste za krabici zaplatili. V krabici většinou najdete novinky na trhu nebo třeba neobvyklé produkty, zaměřeny jsou většinou na kosmetiku nebo na jídlo. Mě samozřejmě zaujaly ty žrací krabičky (no...krabičková dieta to vážně není), ale když jsem sledovala, co v některých občas bývá, tak jsem to považovala za zbytečné utrácení (za všechno třeba směs na muffiny - proč???). Na konci roku jsem ale narazila na nově se rozjíždějící Zajíce v krabici, kteří se zaměřují na zdravé potraviny, neobvyklé, zajímavé a bezlepkové. To už zní dobře, ne? (Z objevu Zajíců jsem byla tak nadšená, až jsem prošvihla objednání lednové krabičky, tak jsem se holt musela těšit o měsíc déle.)

Boží krabice! Už mi ji chtěli doma zabrat.

Za Zajíci stojí jen dva lidi, Vašek a Petra, kteří skvěle komunikují i na facebooku (dvakrát mi dokonce chtěli vyjít vstříc, když jsem si objednávky pokazila vlastní blbostí - jednou jsem prošvihla lednový termín objednávek a jednou jsem se jen blbě litovala, že mi krabice dorazí na sever v době, kdy budu na jihu). Jak jsem už říkala, všechno je prudce zdravé, zajímavé, bez umělých sladidel, barviv a všelijakých sajrajtů. Krabice stojí od 330,- do 350,- Kč za měsíc (nejlevněji při objednání na půl roku, o něco málo dražší na čtvrt roku a nejdražší při objednávce jen na jeden měsíc).

Pokud jde o dodávku jako takovou, (nááádherné) krabice vždycky odesílají druhé pondělí v měsíci, všechno je pečlivě zabalené (nebo u mě alespoň bylo), ani o skleničky se člověk nemusí bát. Plus je každý výrobek celkem podrobně popsaný a ke všemu jsou i kartičky s doporučenými recepty. A co teda v únorové krabici bylo?

2 balení jablečné mouky, směs na bílkovinový chléb, dýňový olej, burákové a mandlové máslo

Jablečná mouka (2x85g, český výrobek)
To je hlavní bezlepkový výrobek - jde o směsku sušených drcených jablek, bramborového škrobu a bio kypřícího prášku. K jejímu použití prý stačí smíchat 2-3 lžíce mouky s vajíčkem a dát péct třeba do kokotek a bude hotovo. Nebo vajíčko vyměnit za rozmačkaný banán nebo kiwi. No...pár nápadů mimo tenhle návod už mám, tak jsem zvědavá. Snad se brzo předvedu!



Bílkovinový večerní chléb (250g, německý výrobek)
Tentokrát jde o výrobek s obsahem pšenice, takže i lepku, ale pro celiatiky ji Zajíci vyměnili za jinou bezlepkovou směs. Na chleba se docela těším, při troše snahy ho zfouknu ještě zítra (cha. cha. cha.). Můj dojem trochu zkazil přiložený leták, který chléb představuje spolu s ideou hubnutí ve spánku. No. Leták ani jakýsi německý doktor propagující tuto dietu ve mě moc důvěry nevyvolává, je to trochu jako z teleshoppingu, ale to neznamená, že chleba nebude dobrý.



Olej z dýňových semínek (100ml, český výrobek)
Krásně červený zastudena lisovaný olej. Jelikož jsem se zrovna chystala rozšířit olejovou zásobu, tak mě potěšil. Samozřejmě je prudce zdravý (nebudu vypisovat všechny možnosti, jak, máme ostatně google...). Prý se dá použít i zvenčí - pomáhá na suchou pokožku (hned jdu vyzkoušet), proti akné, atd, atd... Neměl by se ale použít na smažení, tak bacha! (btw super článek o používání různých olejů najdete v článku od Kuchařinky!) 
A chuťově je luxusní!


100% mandlové a burákové máslo (každé 200g, britské výrobky)
Klasika, nadšení, nic pro alergiky :) Bez přidaného cukru, soli, čehokoli, prostě je mandle/buráky. Burákové máslo je prostě klasika, tohle je moc dobré, trochu jiné, než jsem zvyklá (aby ne, když do něj nenacpali nic navíc). Ale to mandlové! Luxus! Dokonalost! Dejte ode mě pryč všechny lžičky, ať ho nesežeru nesním do rána. Nebo za hodinu.




Březnová krabička prý bude nasladko. A s překvapením. Jupí!

Jo a na balíček dávají boží razítko! Miluju razítka!



5 komentářů:

  1. To vypadá lákavě, skvělý článek, omrknu to a asi do toho půjdu taky, děkuji za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  2. Marti i Miso, urcite do toho jdete, ale vcas nez vycerpaj breznovou varku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Váhám, jestli to zkusit nebo ne:) Láká mě to, ale už jsem si toho poslední dobou objednala tolik.. achich:)

    OdpovědětVymazat
  4. peti, ja nad breznem taky jeste vaham..nejak se mi to rozlezelo v hlave, 350 je na muj studentskej rozpocet docela dost, nektere veci z unora povazuju za zbytecne (chlebova smes), tak s ebojim brezna...ale zas ma byt sladka krabicka! :D

    OdpovědětVymazat