čtvrtek 1. ledna 2015

Pomazánka ze sušených rajčat

Z poslední doby mám na blogu rozepsaných asi milion receptů/článků (třeba na pavlovu s malinami), ale nějak se pořád nemám k jejich dopsání - vždycky se s na to vrhnu s nadšením hned po vyfocení (případně po zkonzumování, když to zrovna není určené jinam), pak do toho okamžitě něco vleze (třeba vybitý notebook) a já to nechám plavat, když už to není tak aktuální a je to tak nějak "přežité". Ale tohle už dopíšu a publikuju rovnou, když už je ten Nový (a nový) rok, protože přece "jak na Nový rok, tak po celý rok".

Takže jdu na to, pomazánka ze sušených rajčat!




Tuhle pomazánku jsem tak nějak nakombinovala letos vlastně loni (!) v létě a je prostě super! Od té doby se u nás doma dělá minimálně jednou měsíčně. Tak ji taky vyzkoušejte, fakt doporučuju!


Ingredience:

1 sklenička sušených rajčat (asi 280 g)
200 - 300 g lučiny, tvarohu, ricotty a pod.
sůl, pepř, příp. čerstvá bazalka
olej z rajčat

Postup:

Postup je totální brnkačka, stačí nám k tomu jen foodprocessor, do kterého všechno postupně nahážeme a pomazánka bude na světě!

Nejprve do FP dáme rajčata (pár si jich můžeme nechat na ozdobu), případně i bazalku - tu není nutné dávat, ale chuť je pak ještě lepší a letnější - a rozsekáme je na kaši. Po částech přidáme lučinu a opět promixujeme. Na závěr osolíme a opepříme a když by byla pomazánka příliš hutná, tak do ní přidáme trochu oleje, ve kterém jsou naložená rajčata, nebo oliváče. A je hotovo!


Pomazánka je super prakticky s čímkoli - na chlebu, čerstvém rohlíku, slaných krekrech nebo na domácím tousťáku (ten dělám zásadně tenhle od Kuchařinky Petry, jen vždycky z dvojité dávky).

A vůbec, mějte krásný a úspěšný rok 2015!

Žádné komentáře:

Okomentovat